12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18       11:04   TİCARİ ARAÇLARDA KAMERA VE KAYIT CİHAZLARI İLGİLİ UYGULAMA SÜRESİ UZATILDI…    09:16   İTAŞKOBİRLİK YAŞATILACAK…    10:26   BAŞIMIZ SAĞOLSUN    13:09   TAKSİCİLERDEN BAŞKAN SARI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ…    14:32   BAŞKAN SARI’NIN TAKSİ DURAKLARINA ANİ ZİYARETLERİ SÜRECEK.    13:07       14:37       13:28   MEVLID KANDILININIZ KUTLU OLSUN    10:22   BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYEM...

BAŞKAN SARI’NIN TAKSİ DURAKLARINA ANİ ZİYARETLERİ SÜRECEK.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın taksici esnafını yeni uygulamalar konusunda bilgilendirmek ve sorunlarını belirlemek amacı ile başlattığı “çat kapı” ziyaretleri sürdürülecek.

Tarih : 27 Kasım 2018 Salı 14:32

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı Mersin’li taksici esnafını yeni uygulamalar, arttırılan cezalar ve Mersin dışında bazı kişilerin taksici esnafına yakışmayacak davranışta bulunmalarının yarattığı tepkilere dikkat çekmek için taksi duraklarına başlattığı sohbet ziyaretlerini sürdüreceğini belirti.

Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini şöyle ifade etti.

“TSE’ nün Yıllar önce “Taksicilere getirdiği standartlar oldukça dikkat çekiciydi. Bu standartların tamamına katılıyor ve önemsiyor ve bu özelliklere de önemle dikkat çekmek istiyorum.

Bir taksi şoföründe bir takım farklı özellikler olması gerekmektedir.

Öncelikle de taksici esnafında İş disiplini olmalı, temiz, düzenli, giyim-kuşama özen göstermeli, yerli veya yabancı turistin kentle ilgili ilk intibası için sağlıklı bir  iletişim kurmak içinde Türkçeyi doğru olarak konuşmalı, dürüst, saygılı ve iş ahlakına sahip davranışlar göstermelidir.

Ayrıca, yasa gereği aracında sigara ve yasak bazı maddeler kullanamayacağı gibi, aracında müşterisini ve çevreyi rahatsız edecek resim ve yazılarda bulundurmamalıdır”. Başkan Sarı bu konuda yeni yasa ve oluşturma aşamasındaki projelerinden de söz etti ve şunları söyledi.

Türkiye genelinde Ticari Taksilere yönelik şikâyetlerin artması üzerine ilgili bakanlıklar bazı yaptırımları karara bağlamış bulunmaktadır. Bunlardan en önemseneni ise; Taksimetre açmayanların gasp suçu kapsamında ceza almaları sağlanacak ve uzun yıllar hapis cezası almakla karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle taksici esnafımın taksimetresini mutlaka açmalı ve aracına yolcusunuda en kısa yoldan gideceği yere ulaştırmalı, trafik kurallarına kesinlikle uymalı, emniyet kemerini takmadan yola çıkmamalı ve seyir halinde iken cep telefonu ile kesinlikle konuşmamalıdır.

Ayrıca “Önümüzdeki süreçte bazı illerde olduğu  gibi Mersinde‘de taksi şoförleri yabancı dil bilecek, saç ve sakal tıraşına özen gösterip kibar, güvenilir ve lider ruhlu olması verilecek eğitimle sağlanacaktır. Çünkü ; Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söyleminde belirttiği gibi “TÜRK ŞOFÖRÜ EN ASİL DUYGUNUN İNSANI” olmalıdır”.