09:13   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÇOCUK VE SEYAHAT UYARISI    13:18       10:16   BAŞKAN SARI’DAN TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR    09:36       13:55       12:54       12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18       11:04   TİCARİ ARAÇLARDA KAMERA VE KAYIT CİHAZLARI İLGİLİ UYGULAMA SÜRESİ UZATILDI…    09:16   İTAŞKOBİRLİK YAŞATILACAK…    10:26   BAŞIMIZ SAĞOLSUN

BAŞKAN SARI’DAN TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 1 Haziran Cumartesi günü başlayıp 9 Haziran Pazar günü sona erecek olan 9 günlük ramazan bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla seyahat edecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı ve “trafikte en önemli kural’ın büyük araştırmalar ve testler sonucu uygulamaya konulan trafik kurallarına uymak” olduğuna dikkat çekti.

Tarih : 31 Mayıs 2019 Cuma 10:16

Deneyimli Şoför esnafı temsilcisi Başkanı Veysel Sarı, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu ne yazık ki mutlulukla geçmesi gereken günlerimiz büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü de hatırlatarak şu uyarılarda bulundu.

“Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir.

Ne yazık ki;

Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı 2018 Yılında Türkiye genelinde meydana gelen 428 bin 74 trafik kazasında maalesef 3 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 310 bin 109 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmış, birçoğu da sakat kalmış, mutlu bir şekilde geçirmemiz gereken bayramlar büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür.

Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı uyarılarını şöyle sürdürdü.

“Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir. O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken  mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir.

Bu vesile ile tüm halkımın ramazan bayramını kazalardan, tehlikelerden uzak mutluluk içerisinde geçirmelerini dileyerek kutluyor saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi

ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN