MERSİN’DE ŞOFÖRLER ODASI HİZMET BİNASI İLE TAKSİ VE DOLMUŞLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Oda hizmet binası ile taksi ve dolmuşlarda bakteri ve haşerelere karşı ilaçlama başlattı.

Tarih : 10 Mart 2020 Salı 12:15

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, bir süredir dünyayı tehdit altına alıp binlerce insanın ölümüne neden olan “korena” virüsünün yaptığı tahribatın sağlıksız ortamlardan beslendiği gerçeğinden yola çıkarak Mersin’de yolcu taşımacılığı yapan 1000 taksi ile minibüslerin virüs, bakteri ve mikroplara karşı ozon ve haşerelere karşıda biyosidal ürünle ilaçlanacağını belirtti.

Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili şunları söyledi:

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak ilk dezenfeksiyon uygulamasını her gün yüzlerce insanımızın girip çıktığı hizmet binamızdan başlattık. Bodrumdan başlayarak 6. Katta bulunan konferans salonuna kadar olan düğün salonu dahil tüm birimler dünya sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından kentsel haşerelerin kontrolünde kesin etkili ve kokusuz, akut tehlike oluşturmayan “insektisit ve rodentisit” maddeler ve bakteriler içinde ozon 3 kullanılarak “İnsecto” İlaçlama firması tarafından dezenfekte edilmiştir.

Bu dezenfeksiyon işlemi ayrıca Mersin’deki tüm taksi ve dolmuşlarda da virüs, bakteri ve mikropların yanı sıra  otomobilin içinde oluşan istenmeyen tüm kokulara karşıda uygulanacak ve bu sayede Mersinliler çok sağlıklı bir ortamda seyahat edecektir, dedi ”.

Başkan Veysel Sarı, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bu uygulamayı başlatan ilk Oda olduğuna da dikkat çekti ve taksilerin ilaçlanmaya başlanmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in de nezaret ettiğini belirtti.

OZON 3.

Kimyasal olmayan ve havadaki oksijen ozon 2 yi alan cihaz, oızon 2’yi  ozon 3e çevirip tüm bakterileri yüksek bir etki ile yok etme gücüne sahip hale getirmektedir.