ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
TİCARİ ARAÇLARIN COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ
 

65 14.􀀃KENT İÇİ ULAŞIM ARAÇLARI (MİNİBÜSLER, DOLMUŞLAR,HALK OTOBÜSLERİ, BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE DİĞERLERİ)İLE İLGİLİ ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

 

Tarih : 3 Haziran 2020 Çarşamba 12:06

 COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ

 

65 14.􀀃KENT İÇİ ULAŞIM ARAÇLARI (MİNİBÜSLER, DOLMUŞLAR,HALK OTOBÜSLERİ, BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE DİĞERLERİ)İLE İLGİLİ ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

 

Minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüsleri toplu ulaşım araçları olduğu için COVID-19 salgınının yayılması açısından özellik arz eder. Bu sebeple aşağıdaki önlemler alınmalıdır. Araç içine COVID-19 ile ilgili uyulması gereken kurallar görünür bir şekilde asılmalı ve şoför ve yolcuların bu kurallara uyması sağlanmalıdır. Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulmalıdır.

14.1. ŞOFÖRLER İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

»Şoförler ilgili meslek odası/birlikleri tarafından COVID-19 hakkında􀀃bilgilendirilmelidir.»COVID-19 ile uyumlu belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı􀀃vb.) olan şoförler çalışmamalı, sağlık kurumuna gitmelidir.»Şoförler, son duraklarda sıra beklerken sosyal mesafe kuralına uymalıdır.»Şoförler, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket etmeli ve aracın􀀃içinde mutlaka maske kullanmalıdır. Yolcularla arasında şeffaf kabin􀀃olanlarda şoför maske takmayabilir.»Maskeler nemlenmesi durumunda değiştirilmelidir. Maskeler çıkarılırken􀀃lastiklerinden tutulmalı, maskelerin dış yüzeyine dokunulmamalı, maskeler􀀃tekrar lastiklerinden tutularak takılmalıdır. Kullanılmış maskeler ağzı bağlı􀀃çöp torbasına atılmalıdır. Maske değiştirme söz konusu ise el antiseptiği􀀃kullanılmalıdır.»Bu araçlarda ücret ödemesi sırasında el temasını azaltmak için bir kutu􀀃içinde para alışverişi sağlanmalıdır.»Şoförler için kapalı dinlenme alanı olan duraklarda, ticari taksi duraklarında􀀃alınması gereken önlemlere uyulmalıdır.

 

14.2. YOLCULAR İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER»

Yolcular beklerken sosyal mesafe kuralına uymalıdır.»Yolcular araçlara binerken ve inerken sosyal mesafe kuralına uymalıdır.»Araca binen tüm müşteriler maske takmalı ve yolculuk boyunca􀀃çıkarmamalıdır. Maske takmayan yolcular araçlara alınmamalıdır.»Araçlara koltuk sayısı kadar müşteri alınabilir, ayakta yolcu alınmamalıdır.

66 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulmalıdır. Farklı özelliği veya niteliği olan diğer araçlarda oturma kuralları ve sosyal mesafeye göre düzenleme yapılmalıdır.

» Araçlarda gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde alkol bazlı el antiseptiği veya en az %70’lik alkol içeren kolonya bulundurulmalı, müşteri araca bindiği anda alkol bazlı el antiseptiği veya kolonya kullanmalıdır. » COVID-19 ile uyumlu belirtileri (ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı vb.) olan müşteriler araçlara alınmamalı, sağlık kurumuna yönlendirilmelidir. » Damlacık oluşturması nedeniyle araç içinde konuşulmamalı ve bağırılmamalıdır. » Araçlarda bir mecburiyet olmadıkça su dahil içecek ve yiyecek kullanılmamalıdır.

14.3. ARAÇLARDA HAVALANDIRMA, TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON »

Araçlarda klimanın iç hava sirkülasyon düğmesi kapalı olmalıdır. » Araçların klima hava filtre bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. » Araçlarda pencereler uygun olan her fırsatta açılarak, minibüs iç havasının temizlenmesi sağlanmalıdır. » Araçların genel iç temizliği gün sonunda su ve deterjan ile yapılmalıdır. » Aracın iç yüzeyi su ve deterjanlı bez kullanılarak silinmelidir. » Her ilk ve son durak arasındaki sefer tamamlandığında sık dokunulan yüzeyler (kapı kolları, kol dayama/kolçaklar, tutacaklar, cam açma düğmeleri, emniyet kemeri tokaları) önce su ve deterjanlı bezle silinmeli, daha sonra da 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya en az % 70’lik alkol ile dezenfekte edilmelidir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektan kullanılabilir. Araç temizlenirken kapılar ve pencereler açık kalmalıdır. Temizlik yolcu olmadığı durumlarda yapılmalı ve dezenfeksiyon yapıldıktan sonra bir dakika beklenip havalandırılmalıdır.

   
Paylaş :
Etiketler :   COVID-19



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA