09:02   MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINDAN BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET    10:40   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:14   KUTLU OLSUN    10:14   TAKSİ SAHİPLERİ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARETTE. ETTİ.     13:57   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI İLE ÖZEL MODERN AKADEMİ CERRAHİ TIP MERKEZİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI.    14:01    DEVA PARTİSİ AKDENİZ İLÇE YÖNETİMİ BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    12:24   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI PERSONELİNİN 10 KASIM HASSASİYETİ.     12:23   TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!    10:56   TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    19:01   BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN AĞABEYİ ÖMER SARI VEFAT ETTİ    09:28    “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…    12:13   ÜMİT ÖZDAĞ :MERSİN ŞOFÖRLER ODASINI ZİYARET ETTİ    11:43       16:15       12:20   BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…    10:09       11:57   KUTLU OLSUN...    10:06   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    10:52       12:10   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.

MERSİN’DE TAKSİMETRE ÜCRETİNE AYAR.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi, Bin 580 ticari taksi esnafından gelen yoğun zam isteğini görüştü ve Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili olarak; devam eden “corona” salgını nedeniyle her esnafımızın yaşadıkları ekonomik kayıp ve yaşadıkları zorluklar göz önünde alınarak taksimetre ücretlerine bir miktar zam yapmak zorunda kalındığını belirtti.

Tarih : 26 Şubat 2021 Cuma 10:02

Başkan Veysel Sarı tarafından Mersin Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliğine gönderdiği fiyat artışıyla yazıda şu ifadelere yer verildi.

“5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanununun 62. Maddesine dayanarak akaryakıta, yedek parçaya, sigortaya, vergilere, işçiliğe gelen zamlar ve pandemi nedeniyle taksici esnafımız mağdur duruma düşmüştür. Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için odamız yönetim kurulu 01.02.2021 tarihinde toplanarak ticari taksi taksimetre ücretlerinin taksici esnafımızın talebi doğrultusunda aşağıda belirtilen şekliyle alınan kararı Başkanlığınıza arz ederiz “.

MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI YÖNETİMİNCE BELİRLENEN YENİ TAKSİMETRE FİYATLARI ŞÖYLE:

Açılış ücreti / 3.90 Tl’den, 5.50 Tl’ye.

Kilometre ücreti / 3.70 Tl’den, 4.80 Tl’ye.

Saat ücreti (Bekleme) / 18 Tl’den, 25.20 Tl’ye.

Birim Metre (100 mt) / 037 Tl’den, 0.48 Tl’ye.

Birim Zaman (1 dk) / 0.30 Tl’den, 0.42 Tl’ye.

Kısa Mesafe ücreti / 15.00 Tl.

TAKSİMETRELER YENİ FİYATA GÖRE AYARLANMAYA BAŞLANDI.

Alınan zam kararı Bin 580 taksici tarafından kabul görürken Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksicilerin 19. 02.2021 tarihinden itibaren, Cumartesi ve Pazar Günleri dâhil olmak üzere taksimetrelerini yetkili firmalara ayarlatabileceklerini duyururken, taksimetre ayarlaması yaptıran taksici esnafından talep edilen ayar ücretinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirdiği firmalar tarafından alındığını, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile hiçbir alakası olmadığıda belirtildi.

Fotoğraflı.