ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.
 

ŞİDDETİ FRENLİYORUZ” PROJE PROTOKOLÜ MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA MİMOZA KADIN DERNEĞİ BAŞKANI ÇİĞDEM GÖKSOY İLE TŞOF BAŞKAN VEKİLİ VE MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER BAŞKANI VEYSEL SARI TARAFINDAN İMZALANDI.

 

Tarih : 5 Mart 2021 Cuma 12:10

MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.

“ŞİDDETİ FRENLİYORUZ” PROJE PROTOKOLÜ  MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA MİMOZA KADIN DERNEĞİ BAŞKANI ÇİĞDEM GÖKSOY İLE TŞOF BAŞKAN VEKİLİ VE MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER BAŞKANI VEYSEL SARI TARAFINDAN İMZALANDI.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile “MİMOZA ve MOR SALKIM” kadın dernekleri arasında imzalanan protokol “AYRIMCILIĞI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE” yöntemlerini içeriyor.

Mersin Şoförlerve Otomobilciler Odası “MİMOZA ve MOR SALKIM” kadın dernekleri arasında yapılan protokolde; ülke genelinde 2019 yılında 474, ve 2020 yılında ise 300 kadın cinayeti işlendiğine dikkat çekilerek Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Ulusalda ve yerelde kadın kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliği ile verimli sonuçlar elde etmeye yönelik eylem planı oluşturulduğu, bu eylem planına Bursa, Mudanya’dan sonra Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının katılması mücadelenin başarıya ulaşmasında umut verici olmuştur denildi.

AMAÇ “FARKINDALIK YARATMAK”

Protokolde, İki yılda 747 kadının, sadece kadın oldukları için eşleri, sevgilileri ve yakınları olan erkekler tarafından yaşamlarını kaybettiklerine, şiddete maruz kalan kadınlar ile yapılan görüşmeler sonucunda kadınların şiddet ortamından uzaklaşma durumunda özellikle gece taksi kullandıklarının tespit edildiği ve taksi şoförlerinin de şiddet gören bir kadının taksilerine bindiğinde nereye götürüleceğini ve ne yapabileceklerine dair bilgi eksiklikleri olduğunun belirledikleri için böyle bir projenin oluşturulmasına karar verildiği belirtilirken ; Başlatılacak eylem planına göre, şoförler zaman, zaman eğitime alınacak, broşür ve gerekli tüm materyallerle bilgilendirme çalışmaları yapılacağı gib, taksilere yapıştırılacak “ŞİDDETİ FRENLİYORUZ” çıkartmaları ile projeye destek verilmesi sağlanacak” denildi.

BAŞKAN VEYSEL SARI “KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE KATKI VERECEĞİZ”.

 “MİMOZA” Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, Sosyolog ve Dernek başkan yardımcısı Ülfiye Özcan, Dernek avukatı Figen Alp’in hazırladıkları “ŞİDDETİ FRENLİYORUZ” Protokolünü Oda Genel Sekreteri ile Oda’da imzalayan Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili şunları söyledi:

Maalesef kadın cinayetleri, kadına şiddet Türk toplumunun içini acıtan, büyük üzüntü ve endişe yaşanmasına neden olan en büyük sorunumuzdur.

Kadınlarımız kutsal en değerli varlıklarımızdır. Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik Bu mücadeleye Başta ben ve bin 580 taksici esnafımızla destek vermeyi, her birini Ana kabul ettiğimiz kadınlarımıza karşı görev kabul etmekteyiz. Bu projeye tüm taksici arkadaşlarımın da büyük destek vereceğine inanıyorum ve bu mücadelede zerre kadar bir katkımızın olmasından da büyük mutluluk duyacağız. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlarım” dedi.

Protokol imzalanması sonrası,  “MİMOZA” kadın derneği başkanı Çiğdem Göksoy “AYRIMCILIK VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ” projesine duyarlı yaklaşımından dolayı Başkan Veysel Sarıya teşekkür ettiler.

Fotoğraf.

 

 

 

 

   
Paylaş :
Etiketler :  



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA