12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.

BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 16 Temmuz günü saat 17.00’da başlayıp 26 Temmuz sabahı sona erecek olan “Kurban Bayramı” tatili nedeniyle, araçlarıyla seyahate çıkacak olan sürücüleri olası kazalara karşı uyardı.

Tarih : 14 Temmuz 2021 Çarşamba 12:20

“ Başkan Sarı, tüm trafik kuralların büyük araştırma ve testler sonunda uygulamaya konulduğunu hatırlatarak bu yüzden trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığına da ”dikkat çekti.

Deneyimli Şoför ve esnaf temsilcisi Başkanı Veysel Sarı, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu ne yazık ki mutlulukla geçmesi gereken bayramlarımızın büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu.

BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN KONUYLA İLGİLİ UYARI VE AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

“Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir.

Ne yazık ki; Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı Türkiye'de 2020 yılında meydana gelen 150 bin 275 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 197 kişi kaza yerinde, 2 bin 669 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Ölümlerin %47,4'ü, yaralanmaların %69,2'si yerleşim yeri içinde gerçekleşirken ölümlerin %52,6'sı yaralanmaların ise %30,8'i yerleşim yeri dışında oldu. Bu acı tablo sonucu neşe ve mutlulukla geçmesi gereken bayramlarımız maalesef büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür” dedi.

Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı uyarılarını şöyle sürdürdü.

“Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir.

O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken  mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir.

Bu vesile ile tüm halkımın mübarek kurban bayramlarını kazalardan, tehlikelerden uzak mutluluk ve  huzur içerisinde geçirmelerini dileyerek kutluyor saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA