09:02   MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINDAN BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET    10:40   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:14   KUTLU OLSUN    10:14   TAKSİ SAHİPLERİ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARETTE. ETTİ.     13:57   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI İLE ÖZEL MODERN AKADEMİ CERRAHİ TIP MERKEZİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI.    14:01    DEVA PARTİSİ AKDENİZ İLÇE YÖNETİMİ BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    12:24   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI PERSONELİNİN 10 KASIM HASSASİYETİ.     12:23   TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!    10:56   TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    19:01   BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN AĞABEYİ ÖMER SARI VEFAT ETTİ    09:28    “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…    12:13   ÜMİT ÖZDAĞ :MERSİN ŞOFÖRLER ODASINI ZİYARET ETTİ    11:43       16:15       12:20   BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…    10:09       11:57   KUTLU OLSUN...    10:06   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    10:52       12:10   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.

BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 16 Temmuz günü saat 17.00’da başlayıp 26 Temmuz sabahı sona erecek olan “Kurban Bayramı” tatili nedeniyle, araçlarıyla seyahate çıkacak olan sürücüleri olası kazalara karşı uyardı.

Tarih : 14 Temmuz 2021 Çarşamba 12:20

“ Başkan Sarı, tüm trafik kuralların büyük araştırma ve testler sonunda uygulamaya konulduğunu hatırlatarak bu yüzden trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığına da ”dikkat çekti.

Deneyimli Şoför ve esnaf temsilcisi Başkanı Veysel Sarı, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu ne yazık ki mutlulukla geçmesi gereken bayramlarımızın büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu.

BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN KONUYLA İLGİLİ UYARI VE AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

“Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir.

Ne yazık ki; Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı Türkiye'de 2020 yılında meydana gelen 150 bin 275 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 197 kişi kaza yerinde, 2 bin 669 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Ölümlerin %47,4'ü, yaralanmaların %69,2'si yerleşim yeri içinde gerçekleşirken ölümlerin %52,6'sı yaralanmaların ise %30,8'i yerleşim yeri dışında oldu. Bu acı tablo sonucu neşe ve mutlulukla geçmesi gereken bayramlarımız maalesef büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür” dedi.

Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı uyarılarını şöyle sürdürdü.

“Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir.

O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken  mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir.

Bu vesile ile tüm halkımın mübarek kurban bayramlarını kazalardan, tehlikelerden uzak mutluluk ve  huzur içerisinde geçirmelerini dileyerek kutluyor saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi