09:02   MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINDAN BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET    10:40   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:14   KUTLU OLSUN    10:14   TAKSİ SAHİPLERİ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARETTE. ETTİ.     13:57   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI İLE ÖZEL MODERN AKADEMİ CERRAHİ TIP MERKEZİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI.    14:01    DEVA PARTİSİ AKDENİZ İLÇE YÖNETİMİ BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    12:24   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI PERSONELİNİN 10 KASIM HASSASİYETİ.     12:23   TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!    10:56   TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    19:01   BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN AĞABEYİ ÖMER SARI VEFAT ETTİ    09:28    “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…    12:13   ÜMİT ÖZDAĞ :MERSİN ŞOFÖRLER ODASINI ZİYARET ETTİ    11:43       16:15       12:20   BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…    10:09       11:57   KUTLU OLSUN...    10:06   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    10:52       12:10   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.

“OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM” uyarısını yineledi.

Tarih : 2 Eylül 2021 Perşembe 09:28

BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ ŞU SÖZLERLE UYARDI

Korona virüsü  salgınından dolayı 15 Mart 2020 Tarihinden bugüne kadar yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerimiz nihayet okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşuyor.

Edinilen bilgiye göre;

Uzun bir aradan sonra 6 Eylül’de “2021-2022” eğitim ve öğretim yılında çoğunluğu küçük 388 Bin öğrenci 6 Eylül’den itibaren ders başı yapacaktır.

Uzmanlarında belirttikleri gibi uzun süre evlerinde okul, arkadaş ve sosyal aktivitelerden uzak kalan çocuklarda  Dikkat eksikliği ve   hiperaktivite bozukluğu görüleceği belirtilmiş olduğundan tüm sürücülerin trafikte tüm bu olasılıklar göz önünde tutulmalarını rica ediyorum.

Ayrıca, çocuklarımızın, bu gergin süreçten etkileneceği, yetişkinler kadar trafik kuralları bilemeyecekleri gibi,  bazı küçüklerin ise uykusunu alamamış olmasından da kaynaklanan problemler yaşıyor olabileceği gibi, bir çocuğun yola kaçan topunu almak için aniden yola çıkabileceği ihtimalinide göz önünde bulundurarak telafisi mümkün olmayan kaza ve felaketleri önlenebileceğini de unutmayalım”.

BAŞKAN VEYSEL SARI TRAFİK KAZALARI VE ARAÇ SAYILARI KONUSUNDA DA ŞU BİLGİLERİ VERDİ.

“Bizleri oldukça üzen istatistikî bilgi ise, geçen yıllarda olduğu gibi ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında  İstanbul ilk sırada Mersin ise maalesef yine 81 İl arasında 7. sırada yer almıştır.

Mersin’de trafiğe çıkan araç sayısında büyük artışlar olurken Mayıs 2021  Tarihli TÜİK verilerine göre, Mersin’deki trafiğe kayıtlşı motorlu araç sayısıda 661 Bin 481’e yükselmiştir.  Bu taşıtların ise yüzde 45,6’sını otomobil, yüzde 23,8’ini motosiklet, yüzde 17,3’ünü kamyonet, yüzde 5,6’sını traktör, yüzde 5,3’ünü kamyon, yüzde 1,4’ünü minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturmaktadır.
            Trafiğe her ay yüzlerce yeni aracın trafiğe çıktığı da dikkate alınarak her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir.

Unutmayınız ki, “KAZALARI ARAÇLAR DEĞİL, KURALLARA UYMAYAN VE DİKKATSİZ SÜRÜCÜLER NEDEN OLUR”. O yüzden lütfen trafik kurallarına mutlaka uyalım, dikkatli olalım ve yuvalara ateş düşürmeyin”.