09:02   MERSİN ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINDAN BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET    10:40   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:14   KUTLU OLSUN    10:14   TAKSİ SAHİPLERİ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARETTE. ETTİ.     13:57   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI İLE ÖZEL MODERN AKADEMİ CERRAHİ TIP MERKEZİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI.    14:01    DEVA PARTİSİ AKDENİZ İLÇE YÖNETİMİ BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    12:24   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI PERSONELİNİN 10 KASIM HASSASİYETİ.     12:23   TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!    10:56   TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    19:01   BAŞKAN VEYSEL SARI’NIN AĞABEYİ ÖMER SARI VEFAT ETTİ    09:28    “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…    12:13   ÜMİT ÖZDAĞ :MERSİN ŞOFÖRLER ODASINI ZİYARET ETTİ    11:43       16:15       12:20   BAŞKAN VEYSEL SARI SEYAHATE ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI…    10:09       11:57   KUTLU OLSUN...    10:06   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    10:52       12:10   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI, MİMOZA KADIN DAYANIŞMA İLE ÇALIŞMA KARARI ALDI.

TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!

İçişleri Bakanlığı’ndan taksiciler için 12 kural! hazırlanan görselde taksicilerin uyması gereken kurallar yer alırken, kural listesi 81 il valiliğine gönderildi.

Tarih : 27 Ekim 2021 Çarşamba 12:23

İçişleri Bakanlığı’ndan taksiciler için 12 kural! Hazırlanan görselde taksicilerin uyması gereken kurallar yer alırken, kural listesi 81 il valiliğine gönderildi.

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse geleneksel medyada taksicilerle ilgili sık sık karşımıza olumsuz haberler çıkıyor. Özellikle İstanbul’da taksi bulamadığından şikayet eden vatandaşlar bu konuyu başta Twitter olmak üzere sosyal ağlarda gündeme getirerek problemin çözümü için bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu taleplerin akabinde İçişleri Bakanlığı taksiciler için 12 kurallık bir liste hazırladı.

Peki bu listede hangi başlıklar var?

İşte taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu ve İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge!

İçişleri Bakanlığı’ndan Taksiciler İçin Genelge

İçişleri Bakanlığı’nın taksiciler için hazırlayıp valiliklere gönderdiği 12 kuraldan oluşan genelgede yer alan kurallar şöyle;

1. Sadece belediyeden aldığınız çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz.
  2. Taşımanın başlangıcında taksimetreyi açmayı unutmamalısınız.
  3. Köprü geçiş, otoyol gibi yol kullanım ücretleri dışında ek ücret talep etmemelisiniz.
  4. Kısa – uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız.
  5. Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız.
  6. Yolcu farklı bir güzergah belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz.
  7. Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa ona en kısa güzergahı sunmalısınız.
  8. Yolcuyla gideceği adres veya güzergah dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz.
  9. Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.
  10. Trafik kurallarına uymalı, emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız.
  11. Davranışlarınızda kamunun huzurunu gözetmelisiniz.
  12. Temizlik – maske- mesafe kurallarına uymalı, aracınızı temiz tutmalısınız.

Evet İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede yer alan kurallar bu şekildeydi. Bakanlığı resmi web sitesinde konuyla ilgili kısımda yer alan ifadeler ise şu şekilde;

“Bakanlığımız tarafından son dönemde taksilerle ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu bir görsel hazırlandı. 81 İl valiliğine gönderilen bu görseller aynı zamanda ülkemizde yaşayan yabancılar ile misafir olan turistlerin de anlayabileceği şekilde yabancı dillerde de tasarlandı.

Görseller, ülke genelinde taksi duraklarına, taksi bekleme yerlerine ve yolcuların görebileceği diğer yerler ile taksilerde de yolcuların görebileceği uygun alanlarda (koltuk arkası cep vb.) bulundurulacak; ilgili kurumların resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Taksi şoförlerine 12 kuralın hatırlatıldığı bu görseller ile Bakanlık farkındalığı, caydırıcılığı ve denetimlerin etkinliğini artırmayı hedefliyor.”