12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18       11:04   TİCARİ ARAÇLARDA KAMERA VE KAYIT CİHAZLARI İLGİLİ UYGULAMA SÜRESİ UZATILDI…    09:16   İTAŞKOBİRLİK YAŞATILACAK…    10:26   BAŞIMIZ SAĞOLSUN    13:09   TAKSİCİLERDEN BAŞKAN SARI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ…    14:32   BAŞKAN SARI’NIN TAKSİ DURAKLARINA ANİ ZİYARETLERİ SÜRECEK.    13:07       14:37       13:28   MEVLID KANDILININIZ KUTLU OLSUN    10:22   BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYEM...

ODY EVRAKLARI

ODY-1 (ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI)

Başvuru sahibinin ODY1 yeterlilik belgesi isteğini belirten bir dilekçe.br> Tecrübe sahibi olduğunu belgelemek amacıyla çalışmakta olduğu veya daha önce çalıştığı uluslararası yolcu taşımacılığı yapan firmalardan alacağı ve başvuru sahibinin bu firmalarda müdür / idareci, şef,uzman, operasyon yöneticisi, operatör vb. ünvanlarla görev yaptığını belirten, çalışma süresi / sürelerinin yer aldığı firma belgesi. Bu yazıda belirtilecek çalışma sürelerinin toplamı 25 Şubat 2006 tarihinden önce en az 3 yıl olacaktır.
Firma belgesinde firmada yetkili olan kişinin imzası olmalı ve bu kişiye ait imza sirküleri olmalıdır.
Tecrübe sahibi olduğu belirtilen döneme ait sigorta veya bağ-kur dökümü.
Halen çalıştığı veya daha önce çalışmış olduğunuz şirkete ait ticaret sicil gazetesinin onaylı örneği,
Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi(TC Kimlik Numarası belirtilecek)
2 adet fotoğraf (FOTOĞRAF BOYUTU:4,5 x 6 cm )

ODY-2 (YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI)

Başvuru sahibinin ODY2 mesleki yeterlilik belgesi isteğini belirten bir dilekçe
Tecrübe sahibi olduğunu belgelemek amacıyla çalışmakta olduğu veya daha önce çalıştığı yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmalardan alacağı ve başvuru sahibinin bu firmalarda müdür / idareci, şef,uzman, operasyon yöneticisi, operatör vb. ünvanlarla görev yaptığını belirten, çalışma süresi / sürelerinin yer aldığı firma belgesi. Bu yazıda belirtilecek çalışma sürelerinin toplamı 25 Şubat 2006 tarihinden önce en az 3 yıl olacaktır.
Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi(TC Kimlik Numarası belirtilecek)
2 adet fotoğraf (FOTOĞRAF BOYUTU:4,5 x 6 cm)

ODY-3 (ULUSLARARASI EŞYA TAŞIMACILIĞI)

Başvuru sahibinin ODY3 mesleki yeterlilik belgesi isteğini belirten bir dilekçe
Tecrübe sahibi olduğunu belgelemek amacıyla çalışmakta olduğu veya daha önce çalıştığı uluslararası eşya taşımacılığı yapan firmalardan alacağı ve başvuru sahibinin bu firmalarda müdür / idareci, şef,uzman, operasyon yöneticisi, operatör vb. ünvanlarla görev yaptığını belirten, çalışma süresi / sürelerinin yer aldığı firma belgesi. Bu yazıda belirtilecek çalışma sürelerinin toplamı 25 Şubat 2006 tarihinden önce en az 3 yıl olacaktır.
Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi(TC Kimlik Numarası belirtilecek)
2 adet fotoğraf (FOTOĞRAF BOYUTU:4,5 x 6 cm)

ODY-4 (YURTİÇİ EŞYA TAŞIMACILIĞI)

Başvuru sahibinin ODY4 mesleki yeterlilik belgesi isteğini belirten bir dilekçe
Tecrübe sahibi olduğunu belgelemek amacıyla çalışmakta olduğu veya daha önce çalıştığı yurtiçi eşya taşımacılığı yapan firmalardan alacağı ve başvuru sahibinin bu firmalarda müdür / idareci, şef,uzman, operasyon yöneticisi, operatör vb. ünvanlarla görev yaptığını belirten, çalışma süresi / sürelerinin yer aldığı firma belgesi. Bu yazıda belirtilecek çalışma sürelerinin toplamı 25 Şubat 2006 tarihinden önce en az 3 yıl olacaktır.
Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi(TC Kimlik Numarası belirtilecek)
2 adet fotoğraf (FOTOĞRAF BOYUTU:4,5 x 6 cm )
YUKARIDA AÇIKLANAN ODY (ORTA DÜZEY YÖNETİCİ) BELGESİ SAHİBİ OLMA KRİTERLERİ DIŞINDA AŞAĞIDAKİ VASIFLARA SAHİP OLANLAR, TALEP ETTİKLERİ ODY TÜRÜ BELGEDEN YALNIZCA BİRİNİ ALABİLİRLER.

1- Ulaştırma Ekonomisi, Taşımacılık, Karayolu Trafiği bölümlerinden mezun olanlar ile diğer bölümlerinden mezun olup, “Ulaştırma, Lojistik, Ulaştırma Ekonomisi, Taşımacılık, Karayolu Trafiği” alanlarında ihtisas, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar.

2- Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü veya Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde en az 3 (üç) yıl süreyle Bölge Müdürü, Daire Başkanı veya daha üst ünvanla görev yapmış olanlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez veya taşra teşkilatında en az 3 (üç) yıl süreyle trafik ile ilgili bölümlerde Daire Başkanı ve Emniyet Müdürü olarak görev yapmış olanlar.